Skip to main content
DJ

Tekijänoikeuksia ja gearin päivitystä

By June 7, 2004No Comments

Tekijänoikeuskummastelu sai onnellisen lopun. Seuraavana päivänä artisti otti minuun yhteyttä, pahoitteli ja totesi olevansa samaa mieltä DJ-miksausten promootioarvosta. Hänellä ei ollut aavistustakaan, että webbisaitin ylläpitäjä oli ollut yhteydessä minuun. Lupasi keskustella tämän kanssa.
Seuraavana päivänä ylläpitäjä lähetti mailia ja kertoi edellisen yhteydenoton tarkoituksena olleen vain “informoida minua artistin nettisaitin osoitteesta”, jotta osaisin ottaa yhteyttä häneen, tai jotain. Heh :)

Hankin viimein kotiini Pioneerin CDJ-100:n. Kiitokset Fuselle hyvästä palvelusta myyntitiskin toisella puolella – lasku saapui ennen soitinta, mutta muuten kyllä nyt kelpaa :) Oletin, että pääsisin mikserinostopuuhiinkin, koska Pioneer DJM-500:ni kakkos- ja kolmoskanava ovat lakkoilleet jo pitkään. Perusteellisen puhdistuksen, öljyämisen (kiitos Ismolle:) ja hellän hoidon jälkeen ollaan kuitenkin miksattu jo muutaman päivän ajan jälleen erinomaisella mikserillä.

Ehdin jo miettiäkin, minkä mikserin itselleni ostaisin, jos vanha olisi kelvannut enää roskakoriin. Sanoivat, että Rane tai Allen & Heat olisivat kannatettavia merkkejä niin äänenlaadun kuin ominaisuuksienkin puolesta, mutta miksi kääntyä sellaisen merkin puoleen, jota löytyy vain pienestä murto-osasta suomalaisia klubeja. Treenaan mieluiten kotona mikserillä, jonka kanssa opittu ote on yksinkertaista siirtää suoraan keikkatilanteeseen, vaikka häviäisinkin kotioloissa hieman äänenlaadussa. Kotiin olisi roudattu siis Pioneerin DJM-600 -mikseri.
Rahat säästyivät kuitenkin toistaiseksi.

No Comments

Leave a Reply