Skip to main content
Music

Poliisi pysäytti Czechtek 2005 festivaalin

By August 22, 2005No Comments


czechtek05.b 334.jpg

Tästä on jo jonkinverran aikaa – olen etsinyt hyviä linkkejä aiheeseen liittyen ja nyt löysin pari asiallista artikkelia.

Tsekin poliisi pysäytti 30.07.2005 voimakeinoin 6000 juhlijaa koonneen Czechtek05-festivaalin. Iskuun osallistui tuhatkunta poliisia täydessä mellakkavarustuksessa, vesitykein ja kyynelkaasuin aseistautuneena.

Ulkopuolisissa kylissä poliisin pysäyttämien tiesulkujen taakse oli jäänyt tuhansia juhlijoita ja poliisi käännytti rajoilta nuoria “värikkäiden vanhojen autojen, hiustyylin ja tatuointien” perusteella.
Siis hetkinen? Käännytti rajalta vapaassa Euroopassa vuonna 2005 hiustyylin, auton tai tatuointien perusteella?!

Czechtek on ulkoilmatapahtuma, joka pidettiin tänäkin vuonna syrjässä kaupunkikeskuksista, maaseudulla. Tapahtumalle oli hankittu maanomistajan luvat ja kaikki oli muutenkin kunnossa. Festivaali olisi onnistuessaan kerännyt vielä suuremmankin yleisön – vuonna 2003 osallistujia oli monista Euroopan maista yhteensä 40000.

Poliisin otteita kuvattiin kommunismin ajan kaltaisiksi ja isku poiki lehdistön vihan lisäksi myös suuria mielenosoituksia Prahan keskeisille paikoille ja uutisoinnin ympäri Eurooppaa.

Pääministeri seisoi vankasti iskun takana ja antoi julkisuuteen lausunnon, jonka mukaan: “Techno fans are not dancing children, but dangerous people” ja lupasi “short-to-be-prepared legal changes to the Czech law of assembly, so that ‘an event like this will not happen again’

Nastaa.

Lukemista:
Pääministerin lausunto
Shanti Project blog
Czechtek – virallinen saitti.
Prague Postin uutinen.
Indymedian artikkeli.

Leave a Reply