Skip to main content
Music

Finnreactorin 60 käyttäjää syyteharkintaan

By September 29, 2005No Comments

Noin 60 vertaisverkko Finreactorin ylläpitäjää ja käyttäjää on syyteharkinnassa. Keskusrikospoliisin tutkinnan perusteella noin kolmeakymmentä sivuston ylläpitäjää ja kolmeakymmentä käyttäjää epäillään tekijänoikeusrikoksesta.

Finreactor kuului Suomen suurimpiin vertaisverkkoihin. Suositulla piraattisivustolla on ollut ainakin kymmenentuhatta käyttäjää, joita kaikkia ei käytännön syistäkään panna syytteeseen rikoksen tekijöinä.

Rikoskomisario Vesa Isokuortin mukaan epäiltyjen rajaamiseen ovat osallistuneet asianomistajat eli ohjelmistoyhtiö Microsoftin ja tekijänoikeusjärjestö Teoston edustajat. Epäillyt ovat verkon aktiivikäyttäjiä tai ylläpitäjiä, jotka ovat kotoisin eri puolilta Suomea.

Isokuortin mukaan jutun esitutkinta pyritään saamaan loppulausunnoille tämän vuoden puolella. Epäiltyjen määrää ei aiota enää lisätä, mutta esimerkiksi poliisin takavarikossa olevien tietokoneiden tutkinta vie vielä aikaa.

Finreactor on monista kaltaisistaan poiketen puhtaasti suomalainen palvelu. Sen kautta on kulkenut musiikkia, elokuvia, pelejä ja tietokoneohjelmia, joiden yhteenlaskettu arvo on miljoonia euroja. Luvattomasta jakelusta saattaa seurata mittavat vahingonkorvausvaatimukset.

HS

Leave a Reply