Skip to main content
Music

Swing & Robots

By September 13, 2005No Comments

OK, en kovin usein koe mitään levyä elektronisen musiikin ulkopuolelta niin mielenkiintoiseksi, että sortuisin suosittelemaan sitä ympäriinsä. Ei – kysymyksessä ei ole kapeakatseisuuteni musiikin suhteen vaan yksinkertaisesti musiikin käyttötapa: Kun kuuntelen populaarimpaa musiikkia, käy se taustamusiikista eikä useimmiten kiinnitä mitään huomiota tai herätä sen suurempia tunteita. Elektronisen musiikin kanssa kuuntelu- ja käyttötilanne on täysin päinvastainen.

Sain Tomilta vinkin Comicon pöydässä istuskellessamme Paul Ankan uuteen Rock Swings-levyyn. Levy on onnistunut tehtävässään, jos se herättää mielenkiinnon jo ennen kuin sitä on kuullut ja tämä tekee ehdottomasti sen.
Anka on sovittanut 60-luvun swing/jazz/lounge-versioita rock-hiteistä kuten Van Halenin Jump, REMin Everybody Hurts, Soundgardenin Black Hole Sun, Oasiksen Wonderwall ja tietysti Nirvanan Smells Like Teen Spirit. Vaikka soundi ei olisikaan sitä kaikkein ominta huttua, on Ankan levy ehdottomasti mielenkiintoinen – ja uudet versiot kaikkea muuta kuin uskollisia edeltäjilleen :)

No, ettei menisi ihan swing-maastoon, niin suositellaan samaan hengenvetoon berliiniläisen Sacha Robotin webbisivua. Mies on Nintendo-julkaisunsa lisäksi vastuussa muunmuassa viime aikoina voimasoitetusta Robosonic the Hedgehog -bootleg-julkaisusta. Berlin <3

No Comments

  • Cascadeus says:

    Ei mutta, minulta meni Paul Ankan julkaisu ohi ihan kokonaan. Johtuu varmaan, kun levyä ei ole näkynyt vinyylinä. :) Muutenhan noita vastaavia vaihtoehtovetoja on omassa pakissa vaikka kuinka. Jo useamman vuoden on ollut muotia tehdä vanhoista radio/klubihiteistä erilaisia kahvilajazz- ja latinosovityksia ja Ankan Rock Swings sujahtaa siihen samaan sarjaan. Eli kyllähän tällaista hienostunutta menoa kelpaa suositella. Niin kuin Sachan elektrotuotantoakin…

  • robo sonic says:

    i wish i could speak finnish… :)
    greetz – robo

Leave a Reply