Skip to main content
Music

(Taas) tekijänoikeuksista

By September 22, 2005No Comments

Kunpa voisin luvata asiasta vähemmän kiinnostuneille, että tämä on viimeinen entryni, jossa käsitellään tekijänoikeusasioita. Juttu alkaa nousta yli äyräiden ja jopa aihetta seuraavan on vaikea käydä läpi kaikkia siihen liittyviä viitteitä ja linkkejä. Kiistaan on selvästi kaksi erilaista mielipidettä – osa (kuten he ja he) kannattaa lain saattamista eteenpäin ilman muutoksia, osa vaatii suuriakin muutoksia.

Monet suomalaiset artistit ovat allekirjoittaneet vetoomuksen, jossa esitetään lain muuttamattajättämistä (kts. edelliset linkit). Tätä perustellaan muunmuassa musiikintekijöiden tulojen turvaamisella ja piratismin vähentämisellä. Hieno ajatus, mutta jos tämä tapahtuu musiikin käyttäjien kustannuksella, homma lähtee käsistä.

Käyttäjien puolella ovat muunmuassa Kuluttajavirasto ja Jyrki J.J. Kasvi joka kertoo Opetusministriön antaneen väärää tietoa tekijänoikeuslaista. Myös Sami-Pekka Haaviston vastine “Kuluttajille valehtelu kopiointisuojausteknologioista ja tekijänoikeuslain vaikutuksista lopetettava välittömästi” on täyttä asiaa.

Jos asiatekstit ovat liikaa, voi syventyä bloggaajien oivaltaviin kirjoituksiin aiheesta. Hyvin kirjoittivat muunmuassa Kasan Tuula, Yhden Kakkupalan Mies sekä Vesapai.

Lopuksi vielä kannattaa tsekata kuinka Tietokone-lehden artikkelia oli muokattu

Leave a Reply