Skip to main content
Entertainment

Kymmenen vuotta sitten

By October 4, 2005No Comments

Huvittavaa. Hesarin tiedetoimituksen blogi oli löytänyt kymmenen vuotta päivätyn kirjeen, jossa HS:n tiedesivut anoi toimituksen johdolta erikoislupaa päästä “kansallisiin ja kansainvälisiin tietoverkkoihin” eli Internetiin :)

Äkkiä se maailma muuttuu. Olin vuosina 1993-1996 osana pilottihanketta, jossa Kaukajärven Yläaste liitettiin muuhun maailmaan huikealla valokaapeliyhteydellä. Muistan, kun Windows’95 avattiin koneissa ensimmäistä kertaa ja muistan kuinka ensimmäinen kerta irkissä hämmensi pientä poikaa (exposure causes addiction;). Myös Freenet oli kova sana, telnet-yhteydellä nimittäin.

Muistan myös, kuinka pojan mieli pääsi kunnolla vauhiin. Pieni DOS-ohjelma, joka ajettaessa kääntää kuvaruudun kuvan ylösalaisin löysi tiensä koneiden autoexec.battiin.
Voi sitä riemua, kun kerrankin oltiin askelta koulun ATK-opettajia edellä, kun nämä kiskoivat monitorin johtoja irti hiki valuen.
Ja voi sitä riemua, kun istuttiin pieni tovi jälki-istunnossa siitä hyvästä.

Innolla odotan, miltä nämä rakkineet näyttävät kymmenen vuoden kuluttua. Ja missä vaiheessa minä putoan kärryiltä.

No Comments

  • skasi says:

    Tuli mieleen tuosta dos-ohjelmasta eräs ATK-tunnit lukiossa. (Näistä nyt ei montaa vuotta kyllä vielä ole..:)

    Surffailin yksi päivä netissä niin yhtäkkiä hiiri lähti liikkumaan omiaan ja aukoi ikkunoita ja muuta. Hieman hölmistyneenä sitten katselin ympärilleni niin huomasin opettajan joka naureskeli luokan etuosassa..=) Opettajan koneelta sai otettua haltuun kaikki oppilaiden koneet, ja opettaja (mukava mies) näytti sitten myös kuinka ohjelma toimii..

    Tietää sen mitä siitä seurasi.. o_O

    Toinen hauskuutus oli lykätä videotykki käyntiin kun joku pahaa aavistamaton oppilas selasi nettiä samaisella opettajan koneella.. BUHAHAA.

    Tulipa mieleen myös sellainen seikka kun imuroin (mikseri:stä) jotain daruden alkutuotantoa, jossa yhdessä biisissä oli sellainen matala bassoliuku siinä alussa. Kun sitten tuuppasi pikkukaiuttimet koneesta täysille niin saipa aikaiseksi mukavan kuuloisen lärinän..=)

    Näin.

    Tein myös oman blogin tuonne blogspot:iin. Toivottavasti saan aikaiseksi jotain sinne. Käy vilkaisemas. skasi.blogspot.com

    t. skasi

  • Ascoltare musica.

    Ascoltare musica. Antonello venditti musica da ascoltare.

Leave a Reply