Skip to main content
Gigs

Marraskuun alku pt.2

By November 6, 2005No Comments

Lauantai.

Heräsin vajaan neljän tunnin yöunien jälkeen. Aamujuna Kajaaniin ja siitä edelleen autolla Sotkamoon. Tihkusateinen Rovaniemi oli yhtä riemukas ilmestys kuin sen taakseen jättävä kuolemanväsynyt DJ.

Ja junamatka Kajaaniin on aina yhtä synkkä.

Rovaniemen ja Oulun välinen osuus on vielä jokseenkin siedettävä, kun välissä ei ole mitään sivistystä (eikä Kemiä lasketa), mutta Oulusta eteenpäin alkaa kuolleiden kylien varsinais-suomi.

Paltamo… Vaala… Kontiomäki…

Ratapihoja, joilla lojuu kasapäin metallirojua ja vanhoja vaunuja ja joilla juna jarruttaa useimmiten vain näön vuoksi. Tunnelma on pysähtynyt ja marraskuisen lauantai-iltapäivän vesisade vain vahvistaa tunnetta.
Missään ei näy ketään.

Sotkamossa olikin sitten jo eläväisempi tunnelma. Hyvien kylpyläsessioiden ja alkufiilistelyjen jälkeen Rio88600:n meininki saatiin näppärästi liikkeelle. Kolmen vuoden tauon jälkeen uudelleen henkiinherätetty klubi oli juuri sellainen kuin Sotkamolta voi odottaakin – ja juurikin siksi toimi erinomaisesti.
Hieman helpompi soundi olisi varmasti ollut sotkamolaisten mieleen enemmän, mutta oldskool-linjauksellakin koettiin tällä kertaa työvoitto.
Jay Mellin viimeisteli illan muutamalla yllärispiikkauksella ja Rozallan Everybody’s Freellä, josta löytyy videotallennekin (34mb).

Leave a Reply