Skip to main content
Uncategorized

Aamun encore – Metro Live

By May 9, 2008No Comments

Yökerhojen jatkobileet ovat pitkän kaavan encore tanssimusiikin ystäville. Juhlaväen aamuruuhka jatkuu iltapäivään asti.

Metro Liven artikkeli.

Teksti liitettynä oheen.


Aamun encore
Yökerhojen jatkobileet ovat pitkän kaavan encore tanssimusiikin ystäville. Juhlaväen aamuruuhka jatkuu iltapäivään asti.

Julkaistu 08.05.2008 (Metro Live 19/2008)
Teksti Ville Liikanen
Kuvat Markus Sommers

AAMUBILEET. ”Hyvää yötä ja huomenta. Ehdit myöhemmin nukkua… älä vielä luovuta.”
Don Huonojen sanoitus sopii tilanteeseen paremmin kuin hyvin. Kello on hieman yli 8 sunnuntaiaamuna. Bileet eivät ole edes puolivälissään. Aamujatkojen alati vaihtuvana pitopaikkana toimii tällä kertaa Kaivopihan Ale Pub. Aurinko ja Don Huonot vaihtuvat bilepaikan ovella pimeään tilaan ja bassojumputukseen.
Tanssilattialla on aamuruuhka. Ovet on avattu viideltä. Aamun päättää Dj D.N.A eli Denis Vakulin.
– Fiilis on odottava. Aloitan soittamaan kymmeneltä. Tunnelma kasvaa sitä mukaa, kun aletaan lähestyä loppua, Vakulin kertoo.
Vaatii sinnikkyyttä ja kuntoa heiluttaa kroppaa tähän vuorokaudenaikaan. Suuri osa on jo katsellut strobovalojen vilkettä miltei kellon ympäri.
– Iltabileissä on enemmän sellaista mainstream-yleisöä. Tänne tulee nimenomaan porukkaa, jotka diggaavat tästä jutusta. Selkeästi huomaa paljon näitä hardcore-bilettäjiä, jotka jaksavat loppuun asti, Vakulin luonnehtii.

Jotkut elävät pelkästään aamun juhlia varten. Kunnon yöunet kuulaan, aamupuurot naamaan ja baanalle. Näin kuvailee nimimerkki Daffy klubitus.org-sivustolla.
”Menin bileisiin hyvin nukutun yön jälkeen joskus puoli ysiltä. Tilasin baarista kupin kahvia ja söin pari tarjolla ollutta hedelmää. Kyllä sitten olikin mukava tanssahdella pitkälle iltapäivään.”

Pelkkä kofeiini ei tietenkään riitä kaikille. Lain mukaan alkoholimyynnin saa aloittaa kello 9. Pari minuuttia h-hetkeen, ja tiskille kasaantuu väkeä. Kossubattery taitaa olla aamujen signatuurijuoma.
– Ei tämä tunnu niin erilaiselta, tuntuu ihan yöltä. Hauskaa olla hommissa, huikkaa baarimikko tiskin takaa.
”Eihän siellä kellään ole puhtaat jauhot pussissa”, on tiuhaan kuultu kommentti jatkoista puhuttaessa. Laittomien piristeiden varjo on kuitenkin pitkälti liioiteltu. On lasikatseita joskus toki liikkeelläkin, mutta piri-ilmiö on marginaalinen.

Denis Vakulin tanssittaa aamulla.
Dj D.N.A valmistautuu pian alkavaan settiinsä. After partyjen konkarille nämä keikat ovat henkireikä.
– Aamubileissä voin dj:nä kokeilla erilaisia asioita. Pystyn irtautumaan kunnolla ja testaamaan uusia saundeja. Ne voivat olla kovia juttuja myöhemmin ihan normaaliklubeillakin, hän sanoo.
Transsikansan kohotessa kohti kliimaksia on aika tarkastaa vielä toiset jatkokekkerit. Rose Gardeniin kävellessä aurinko mollottaa jo korkealla. Mummo ulkoiluttaa koiraa.
Pum, pum, pum. Jytke kasvaa käännyttäessä Iso Robalta sisäpihalle. Rose Gardenin kellarissa on täysi tohina päällä. Paikalla jammailee Henrik Willberg. Hän edustaa aamubileiden yhtä kohderyhmää, ravintolatyöntekijöitä.
– On kova vireys päällä juuri loppuneesta työyöstä. Ei siis paljon väsytä kun käy ylikierroksilla jo valmiiksi. Ja pieni aamujumppa tekee terää, hymyilee baarimikkona työskentelevä Willberg.
– Näissä ei ole pahemmin känniörvellystä, tappeluita tai muutenkaan vihamielistä meininkiä. Kategorioisin porukan häröilyn erikoisosaajiksi tai yötöistä päässeiksi hauskanpitäjiksi, hän jatkaa.

Sunnuntaipäivä on jo pitkällä, kun juhlijat purkautuvat kadulle ohikulkijoiden hämmästeltäviksi. Tästä on hyvä jatkaa.

Leave a Reply