Skip to main content
Uncategorized

Promot ja niiden levittäminen

By June 12, 2008No Comments

Promolevyjen myynnistä väännetään kättä maailmalla

Levy-yhtiöiden markkinointitarkoituksessa lähettämien promootiolevyjen omistusoikeutta ratkotaan oikeusteitse Britanniassa ja Yhdysvalloissa.
Levy-yhtiöiden markkinointitarkoituksessa lähettämien promootiolevyjen omistusoikeutta ratkotaan oikeusteitse Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Toimittajille, radioille ja tiskijukille lähetettävissä levyissä kielletään erikseen niiden jälleenmyynti tai levittäminen. Levyjä päätyy kuitenkin myyntiin ja internet-jakeluun, välillä myös ennen albumin julkaisua.

Mielenkiintoinen uutinen. Yhdysvalloissa päästiin jo ratkaisuun, joka jätti promojensaajat rankaisematta. Tämän mukaan promolistalla olevat saavat tehdä saamallaan musiikilla mitä haluavat.

Elektronisen musiikin puolella hämmentävää on, että monet vertaisverkoissa levitettävät kopiot lähtevät liikkeelle nimenomaa DJiden saamista mp3-promoista. Promopooleihin ei kokemukseni mukaan ole suunnattoman helppoa päästä, joten täytyy kysyä mikä motiivi sinne päässeillä on laittaa saamansa musiikki julkiseen levitykseen?

No Comments

  • Gateway says:

    Virtuaalipippelihän se siinä kasvaa kun saa levittää musaa ekana! Fakta :)

  • kosmo says:

    näin on kuten gateway yllä totesi, ja onpahan noita artistejakin jotka ovat sitä mieltä että kaiken musiikin (taiteen) tulisi olla ilmaista ja toteuttavat omaa aatettaan sitten tällätavoin… mutta tästä aiheesta ei sen enempää, ettei pulssi nouse heti aamusta :)

Leave a Reply