Skip to main content
Uncategorized

Konemetsä ja huumeet

By July 16, 2008No Comments

Konemetsä-festivaalin jälkeinen uutisointi ei varmaan mennyt ohi keneltäkään. Ainakin Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, MTV3, Kainuun Sanomat uutisoivat tapahtuman jälkeen yli sadan jääneen kiinni huumeiden hallussapidosta. Hieman myöhemmin Yle uutisoi lisäksi Konemetsän tulevaisuuden olevan uhattuna huumerikosten vuoksi.

Kaikkien ronskeimmin tapahtuneesta uutisoi Aamulehti, jonka lööppi on karua katsottavaa. Alkuperäistä uutista ei lehden verkkosivuilta enää löydy, mutta verkkolehden otsikko “Metsäbileissä pöllysi muukin kuin multa” kertonee riittävästi.

Päivää myöhemmin järjestäjän ja Loimaan poliisin tiedottamisen tuloksena otsikot muuttuivat kautta linjan muotoon “Poliisi: Konemetsä ei ole vaarassa”. Alkuperäinen uutinen on poistettu monista uutispalveluista. Aamulehti muisti edelleen muistuttaa, että vaikkei festaria nyt saatu lopetettua, niin paloturvallisuudessa olisi petrattavaa.

Konemetsän promoottorit ovat tekemässä tutkintapyyntöä edellämainitusta lööpistä. Haastattelen huomenna puhelimitse tapahtuman toista pääjärjestäjää, Pete Gerkmania. Haastattelu kuullaan kokonaisuudessaan ensi Tiistain Tanssi-illassa YleX:llä 22.07 klo 21:00.

Etukäteen Konemetsän innovatiivisista ideoista puhuttiin erittäin positiiviseen sävyyn (Markkinointi ja mainonta: Konemetsä luottaa puskaradioon), mutta jälkikäteen esimerkiksi erittäin onnistunut jätehuolto on jäänyt muiden uutisten varjoon.
Alueen siisteydestä kertoo paljon tarina, jonka kuulin festivaalin aikana. Tämän mukaan telttaalueena käytetty pelto täytyy luovuttaa täysin roskattomana. Koska festarin jälkeen pellolla on hevosia, voi yksikin pullonkorkki tulla eläinten omistajalle (tai festarin järjestäjälle) kalliiksi. En halua tietää millaista on perata mutainen pelto pullonkorkeista, mutta positiivista on, että yleisö on kantanut esimerkillisesti kortensa ja korkkinsa kekoon.

Konemetsä Wikipediassa 

Konemetsästä uutisoitin vuonna 2005 eri sävyyn:

Leave a Reply