Skip to main content
Uncategorized

Interview: Tampere-fiilistä: ONE Classics 5.6.

By May 31, 2010No Comments

Kehto Magazine interviewed me shortly (in Finnish) about the upcoming ONE event. Check the article on Kehto Mag or read it below.

Iltamien nimi jo kertookin, että kyseessä on klassikoille pyhitetty tapahtuma. Millaisia arkiston helmiä on mahdollisesti luvassa?

Alunperin One Classics -tapahtumaa lähdettiin kasaamaan Tampere Classics -työnimellä, koska haluttiin nimenomaa fiilistellä Tampereella vuosien varrella isoiksi muodostuneita biisejä – ja vielä niin, että soittamassa olisivat tyypit, jotka ovat olleet tekemässä näistä biiseistä aikoinaan hittejä.

Oon erittäin fiiliksissä, että saatiin matkaan sekä Coma että KimiK erittäin harvinaisella kimppasetillä. Coman 90-luvun lopun Tunnel-klubi ja Kimin Miau! ovat olleet monelle vielä tänäkin päivänä Tampere-skenessä pyörivälle todella iso juttu.

Samaan tapaan Kenjido Okirun edustama Iglu oli 2000-luvun alkupuolella erittäin merkittävä klubikonsepti Tampereella – erittäin upeaa että Okiru pääsee tarjoilemaan tätä klassikko-osastoa heti ovien avaamisesta lähtien.

Mutta vaikka klassikkotapahtumasta puhutaankin, niin juttu ei ole suunnattu todellakaan vain yli 10 vuotta skenessä viihtyneille vaan musalinjaus pidetään myös tässä päivässä. Mä soitan ennen Cosmicmania selektion ONE-klassikoita – biisejä, jotka on näiden parin vuoden aikana nousseet isoiksi nimenomaa ONEssa ja joissa olisi potentiaalia myös tulevaisuuden Tampere-klassikoiksi.

Arkiston helmiä on kuitenkin luvassa meiltä kaikilta. ONEn Klubitus-topicissa julkaistaan vielä ennen tapahtumaa kolme klassikkomiksausta Comalta, Kimiltä ja multa.

Varsinaisen päätapahtuman jälkeen on myös luvassa viralliset afterpartyt. Onko juhlakansalle luvassa jotain yllätystä kenties?

ONEn tapaan jatkoille on varmistettu uusi, aiemmin käyttämätön venue aivan ydinkeskustassa.

Tampereella on ollut tilausta kunnon jatkoille – täällä aamubilekulttuuri ei ole samaan tapaan säännöllistä kuin vaikkapa Helsingissä, mutta kysyntää on. Lineupissa on Suomen paras aamubile-DJ Paul EasyPoliisi sekä Tamperetta viime vuosina vahvasti Suomen klubikartalla pitänyt Flight.

Kannattaa kysellä jatkojen tarkkaa sijaintia ja muita infoja päätapahtumassa.

Millaiset ovat omat odotuksesi illan suhteen, kun Cosmicman tekee comebackin pitkän tauon jälkeen?

Illan teeman mukaisesti Cosmicmanilta on pyydetty 2000-luvun parhaimmistoa sisältävä tranceklassikkosetti. Miehellä on varmasti näkemystä etenkin tälle aikakaudelle ja paluu takaisin deckkien äärelle monen vuoden jälkeen on varmasti kokemisen arvoinen juttu.

Miten määrittelisit käsitteen ”Tampere-fiilis”?

Hoh, nyt pistit pahan. Tampere-fiiliksestä taidettiin puhua ensimmäisiä kertoja 90-luvun lopussa, kun Tampereen klubiskene oli todella aktiivinen, tapahtumia vähintään pari joka viikonlopulle ja kävijöitä runsaasti. Etenkin trancepuolen jutuissa oli silloin korostuneen yhteisöllinen fiilis, joka sitten vain kulminoitui tuohon “Tampere-fiilis”-kuvaukseen. Klubeistä erityisesti Taika, Tunnel ja MIR edustivat itselleni kunnon Tampere-fiilistä.

Mutta vaikka kaupunki, klubit, tarjonta ja ihmiset ovatkin muuttuneet paljon niistä ajoista niin en sanoisi että se Tampere-fiilis on kadonnut yhtään mihinkään. Viimeisten parin vuoden aikana kun olen saanut olla mukana tekemässä ONEa yhdessä UzUn ja Flightin kanssa, on Tampereen tapahtumissa edelleenkin törmännyt uskomattoman lämpimään, avarakatseiseen ja yhteisölliseen fiilikseen, joka ei jää jälkeen siitä alkuperäisestä Tampere-fiiliksestä.

Mutta niin – kokeahan se pitää.

ONE Classics @ Facebook

Päätapahtuma + Jatkot

via: Kehto Mag.

Leave a Reply