Skip to main content
RadioUncategorized

Uusi viikottainen elektronisen musiikin ohjelma alkaa YleX:llä 07.01.2011.

By December 21, 2010May 23rd, 2019No Comments

YleX - DJ-ohjelman logo

Hyviä uutisia. Aloitan vuonna 2011 YleX:n perjantai-illoissa jokaviikkoisen kaksituntisen elektronisen musiikin ohjelman. Ohjelmaslotti elektroniselle musiikille on erinomainen: Lähetys on joka perjantai klo 22:00 eteenpäin, heti Parasta Ennen -ohjelman jälkeen, joka on kanavan suosituimpia ohjelmia. Elektroninen musiikki on YleX:llä viimein 10 vuoden tauon jälkeen siellä missä kuuluukin – eli starttaamassa viikonloppua.

Kaksituntisessa skaalataan ensimmäisellä tunnilla varsin genrerajattomasti elektronista musiikkia dubstepistä teknoon ja tranceen. Kakkostunti on varattu tunnin “XmiX”-nimeä kantavalle miksaukselle, jossa esitellään suomalainen tai ulkomaalainen kiinnostava artisti ja hänen YleX:ää varten tuottamansa eksklusiivinen miksaus.

Ensimmäisellä tunnilla kuullaan joka viikko puhelinhaastatteluja, biisivieraita, naftaliinista kaivettuja viikon vinyylivalintoja sekä kyseisen viikonlopun klubi- ja tapahtumatärpit. Iso paino on kotimaisessa elektronisessa musiikissa. Kotimaan viralliset ja epäviralliset elektronisen musiikin julkaisut saavat entistä enemmän soittoaikaa YleX:llä. Biisejä voi tarjota soittoon Radio-sivun Dropboxin kautta.

Jokainen kaksituntinen on kuunneltavissa uudelleen Ylen Areenalla viikon ajan aina seuraavaan lähetykseen saakka. Osia musiikkisisällöistä kuullaan myös DJ Orionin podcastin kautta. Tulevat XmiX-vieraat voi vakoilla kalenterin puolelta ja biisilistat ja muut infot löytyvät aina Radio-sivulta.

Uusi ohjelma starttaa YleX:llä 7.1.2011.

Lisää informaatiota löytyy ainakin YleX:n tiedotteesta ja Helsingin Sanomien uutisesta.

Leave a Reply