Skip to main content
Uncategorized

Summer Sound Festival interview

By May 31, 2012No Comments

Summer Sound Festival

Alla Summer Sound Festival -possen tekemä haastattelu. Muiden artistien (Dash Berlin & Dosse) haastattelut täällä.

Upi: Haastattelin juuri Dash Berliniä. Sinä muutit noin vuosi sitten Berliiniin. Miten se on vaikuttanut DJ-uraasi tähän mennessä?

Orion: En tiedä onko syynä se kuuluisa Berliini-viba, mutta kulunut vuosi Berliinissä on ollut mulle yksi kaikkien aikojen tuotteliaimmista (ja univelkaisimmista:). Julkaisin veljeni J.Shoren kanssa alkuvuodesta debyyttialbumimme Brotherhoodin, YleX:n radio-ohjelmalla menee vahvasti, teimme juuri remiksin Orkidean Unity-raidasta ja keikkahommiakin on kivasti. On ollut hienoa nähdä kuinka vahvana musakontaktit Suomeen ovat säilyneet ja kuinka inspiroiva kaupunki Berliini on.

Upi: Olet esiintynyt kaikkialla Suomessa. Mikä keikoista on ollut erikoisin puitteiltaan?

Orion: Kahden vuoden takainen esiintyminen 10000:n ihmisen kansainvälisellä Kilke-partioleirillä oli todella pysäyttävä ja ehdottomasti erikoisin puitteiltaan. Keskelle metsää tyhjästä rakennettu valtava leiri oli huikea näky ja bileet ylittivät kaikki odotukset. Kurkkaa video kohdasta 5:35 – http://www.youtube.com/watch?v=Jh_OpOPNgpM. Terkut Janglerille!

Upi: Sinulla on maine suomalaisen klubikulttuurin taltioijana. Nettisivuiltasi www.djorion.fi löytyy mm. runsaasti vanhoja flyereitä ja klubihistoriikkia. Miten päädyit tähän asemaan?

Orion: Kun kiinnostuin teknomusiikista vuonna ’94, mulla oli vahva fiilis, että se musa oli jotain tosi erikoista. Kirjoittelin silloin huvikseni lyhyitä arvioita silloisille nettisivuilleni bileistä ja keräsin kuvia tapahtumista joissa olin ollut. Tänä päivänä tuo sama musakulttuuri on nyt Suomessa isompaa kuin koskaan ja kuvat ja muistot takavuosilta on edelleen tallessa. Oon ollut onnellisessa asemassa, että oon löytänyt musan parista samanhenkisiä tyyppejä ja päässyt etenemään niistä pienistä nettireportaaseista aina radio-ohjelman tekemiseen asti. Jos mä pystyn keikkojen ja radiolähetysten myötä antamaan eteenpäin sen uniikin kokemuksen, joka itsellä muutti kaiken silloin ’94 niin silloin hommat on menneet juuri kuten pitääkin.

Upi: Summer Sound järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Helsingin Messukeskuksessa. Mitkä fiilikset sinulla on keikkaa odotellessa?

Orion: On tajuttoman siistiä olla mukana näin käsittämättömän kokoisessa produktiossa, joka näyttäisi tuovan Suomen klubimusiikin skenen kerralla ja isosti yhteen. Itselle Summer Soundin keikka on ehdottomasti kesän kohokohtia. Näyttäisi myös että yksi festarin päästaroista, Armin van Buuren, saadaan YleX:n XmiXiin jubaamaan vähän Suomen kesästä ja omista festivaalifiiliksistä.

Upi: Mikä on sound of summer 2012?

Orion: Berliinissä ollessa ei voi välttyä muistamasta, että tässä on aito Sound of Summer: http://bit.ly/ssummersound
Heinäkuuta odotellessa…

Leave a Reply